Štampa

Divcibare

Saobraćajni fakultet u Beogradu je organizator ovogodišnjeg XLI Simpozijuma o operacionim istraživanjima – SYM-OP-IS 2014. SYM-OP-IS je nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem, koja počevši od 1974. godine, jednom godišnje okuplja operacione istraživače, kako teoretičare tako i stručnjake iz prakse, sa ciljem da se razmene naučne i stručne informacije, prenesu iskustva i saopšte novi rezultati postignuti u razvoju i primeni metoda operacionih istraživanja.

Program SYM-OP-IS-a se realizuje kroz plenarna predavanja i u okviru tematskih sekcija koje obezbeđuju razmenu ideja i razmatranje relevantnih pitanja kroz dragocene susrete istraživača iz akademske zajednice i prakse, iz zemlje i inostranstva.

Osnovni cilj Simpozijuma je razvoj i primena novih metoda, modela i tehnika Operacionih istraživanja. Želimo da podstaknemo članove naučne zajednice da učestvuju u radu neke od mnogobrojnih sekcija i tematskih oblasti Simpozijuma. Raznorodne sekcije koje SYMOPIS obuhvata omogućavaju istraživanje različitih teorijskih i praktičnih mnoštva aspekata Operacionih istraživanja.

Nadajući se velikom broju kvalitetnih radova i druženju za pamćenje, sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite prelepom ambijentu planine Divčibare, u hotelu Divčibare od 16. do 19. septembra 2014. godine.


Profesor Dušan Teodorović
Predsednik Programskog odbora